Kinderbungalow Landal GreenParks: onze ervaring
Ons verblijf op het vakantiepark van Landal GreenParks wilde ik extra leuk maken door te kiezen voor een kinderbungalow. Ik verwachtte een bungalow die vooral aantrekkelijk zou zijn voor onze dochter van anderhalf. We verbleven een weekje in de meivakantie in Hoog Vaals. Was het boeken van een kinderbungalow een goede zet, of kies ik de volgende keer toch iets anders?
Kinderbungalow
Een kinderbungalow is een speciaal ingerichte vakantiewoning bij Landal GreenParks, afgestemd op jonge kinderen. De bungalow is kindvriendelijk en bevat onder andere kinderveiligheidsmaatregelen (zoals traphekjes en stopcontactbeveiliging), kinderlijke inrichting, kinderservies, een kinderstoel en een kinderbedje. Sommige kinderbungalows hebben ook een speelhoek, buitenspeelgoed of een omheinde tuin. Alles om het verblijf voor jonge gezinnen extra comfortabel en ontspannen te maken.
Voordelen
Tijdens ons verblijf merkten we meteen een aantal fijne voordelen. Zo was er een speciale kinder-/speelkamer met een stapelbed, speelgoed en een commode – ideaal, want verschonen op de bank of eettafel is na een paar dagen echt geen pretje meer voor je rug.
Onze dochter vond al het speelgoed nieuw en interessant. Binnen waren er onder andere een sjoelbak, jeu de boules-spel en stapstenen. Buiten lagen er in de berging een loopfietsje, schepje, emmertje en loopklossen klaar.
Het kindvriendelijke thema kwam overal terug: van een meetlat bij de deur tot kleine schommelstoeltjes in de zithoek. Zelfs op de salontafels zaten speelborden waarmee je verschillende spelletjes kon doen. En praktisch gezien was aan alles gedacht: een babybadje, kinderstoel, potje – het stond allemaal klaar. Niet alles was geschikt voor onze dreumes van anderhalf, maar het paste wel helemaal bij de sfeer van het huisje.
Bij binnenkomst lag er bovendien een tasje klaar met badschuim, een sponsje, potloodjes, krijtjes en papier. Echt een leuk extraatje, zeker voor als het weer even niet meezit.
Nadelen
Tja, zeg je Landal, dan zeg je helaas ook: niet zo schoon. En als je daar slecht tegen kunt, is een Landal-park misschien überhaupt niet jouw plek. Maar eerlijk? In dit huisje vond ik het wel extreem. Er lag een dikke laag stof op het potje en de badrand. Onder de bank vonden we – naast kruimels en stof – zelfs scherven. Waarschijnlijk van de vorige huurders, maar blijkbaar ook niet opgemerkt door de schoonmaak. Dat is gewoon gevaarlijk met kleine kinderen.
Qua veiligheid waren er ook wat tegenvallers. Beneden was er netjes een traphekje, maar boven ontbrak die volledig. Het hekje hing los aan een paar haken, ver van de trap vandaan. We hebben het uiteindelijk zelf maar opgehangen — allesbehalve veilig dus. Je kunt dit soort dingen melden bij de receptie, maar ik vind dat hygiëne en veiligheid altijd vanzelfsprekend op orde moeten zijn.
Ook de tuin was niet afgesloten met een hekje. Bij Familie Resort Molenwaard was dat bijvoorbeeld wél zo. Nu kon ons kindje niet direct de weg op rennen, maar via de bosjes was ze zo om het rijtje huisjes heen. Een afsluitbare tuin vind ik eigenlijk een must voor een kinderbungalow.
Voor wie is het geschikt?
Onze dochter van anderhalf vond vooral het speelgoed en de kleine schommelstoelen geweldig. Toch denk ik dat iets oudere kinderen er nóg meer plezier uit halen. Zij kunnen echt gebruikmaken van het stapelbed en de spelletjes op tafel. Dan komt de kinderbungalow echt het beste tot zijn recht.
Nog eens boeken?
Zou ik opnieuw kiezen voor Landal en dan weer een kinderbungalow? Eerlijk gezegd: ik twijfel. Het was leuk om een keer meegemaakt te hebben, maar qua hygiëne en veiligheid valt Landal me vaak toch een beetje tegen. Een volgende keer kijk ik waarschijnlijk weer naar iets anders – misschien een verblijf op een boerderij, een glamping, of een ander park dat beter aansluit bij jonge gezinnen.
Wie weet boeken we in de toekomst nog eens een kinderbungalow, als onze dochter wat ouder is. Maar voor nu houden we onze opties open.